Ramen

Ramen

Door het ruit kijkt u naar buiten, het is lente en de eerste bloemen gaan weer bloeien. Door het ruit kijkt u naar buiten en u ziet de eerste sneeuwvlokken vallen. Een ruit vergroot uw zicht en het zorgt voor licht in uw woning. Een belangrijk onderdeel van het ruit is het raam. Zonder raam kon namelijk geen enkel ruit blijven staan. Een raam is namelijk de omlijsting van een ruit. U staat er misschien niet bij stil, maar een raam is een ontzettend belangrijk onderdeel van onze woning. Het draagt namelijk ook bij aan de gehele uitstraling van uw pand en uw interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten ramen beschikbaar van allerlei verschillende materialen. U kunt ramen laten plaatsen door een schrijnwerker. Hieronder leest u alles wat betreft ramen, van de soorten tot aan de prijzen.

Soorten ramen

Er zijn verschillende soorten ramen verkrijgbaar. Er kan onderscheid gemaakt worden wat betreft het materiaalsoort. Elke materiaal heeft haar eigen unieke eigenschappen en voordelen. De keuze van de kozijnen is erg belangrijk. Naast de functionele aspecten bepaald het raam ook deels het uiterlijk en sfeer van de woning. Samen met een schrijnwerker kunt u bepalen welk soort raam het beste bij uw wensen aansluit. Hieronder leest u meer over de verschillende materiaalsoorten.

Houten

Het is mogelijk om uw ramen te laten maken van hout. Hout heeft een goede isolatie waarde. Houten ramen worden vooral gemaakt van de houtsoorten afrormosia, meranti of fadura. Een houten raamkozijn zorgt er voor dat uw huis een warme uitstraling krijgt. Hout heeft wel regelmatig onderhoud nodig zodat het niet gaat rotten en dergelijke. U kunt natuurlijk zelf het onderhoud plegen of een schrijnwerker in huren om dit uit te voeren. Een houten kozijn is gemakkelijk overschilderbaar, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Dit betekent namelijk dat het aan te passen naar eigen wens.

Aluminium

Een ander materiaal waar een schrijnwerker een raamkozijn van kan maken is aluminium. Uw woning krijgt een moderne uitstraling wanneer de ramen gemaakt zijn van dit materiaal. Dit materiaal is erg licht, maar wel ontzettend sterk. Ramen gemaakt van aluminium zijn onderhoudsvriendelijk. Met water en zeep zijn de ramen gemakkelijk schoon te maken. Een voordeel van aluminium is dat het in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zo kunt u dus zelfs de kleur kiezen die past bij uw woning.

PVC

PVC is een materiaal dat een goede isolatiewaarde heeft. Goede isolatie zorgt voor een hoog comfortniveau van uw woning, vermijdt oppervlaktecondensatie en het zorgt ervoor dat u een lagere energierekening ontvangt. PVC ramen hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met water en detergent. PVC is daarbij niet duur. Het is een relatief goedkope grondstof. Verder is PVC erg veilig, want het is namelijk moeilijk ontvlambaar. PCV is daarnaast ook bestand tegen alle weersomstandigheden.

Stalen

Staal is een materiaal waarvan het raamkozijn vaak gemaakt wordt. Staal heeft een lange levensduur en een hoge isolatiewaarde. Het aanschaffen van een stalen raamkozijn is overigens wel prijzig. De stalen constructie moet namelijk worden aangepast aan uw woning. Ook heeft u een schrijnwerker nodig voor het plaatsen. Een voordeel van staal is dat het weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Staal is daarbij brandwerend en wind- en water dicht. Een stalen ramenkozijn geeft een nostalgische uitstraling aan uw huis.

Prijzen

Het is altijd lastig om exacte prijzen te geven voor het plaatsen van een raam omdat elke situatie anders is. De prijs wordt in ieder geval gebaseerd op het soort ramen die geplaatst moeten worden, de grote van het raam en welk glastype er gekozen wordt. Ook moet u natuurlijk rekening houden met arbeidskosten en voorrijkosten. Een kunststof raam van 1m² kost tussen gemiddeld €750, – inclusief montage, btw en isolerend glas. Een houten raam is iets duurder en kost gemiddeld tussen de €750, – en €900, -. Een aluminium raam kost zo’n €900, -.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Zoals u nu wel heeft begrepen zijn ramen een belangrijk onderdeel van uw huis. Als u er over na denkt om nieuwe ramen te gaan plaatsen of vervangen dan kunt u contact op nemen met C-T-B, specialist in ramen. U kunt hier een vrijblijvende offerte aanvragen voor kunststof, houten of aluminium ramen. U kunt er ook voor kiezen om zelf het raam te gaan monteren, maar het wordt wel aangeraden om hier toch een schrijnwerker voor in te huren. Zij hebben alle kennis en ervaring die nodig is bij deze klus.