Schuifpui Reparatie

Schuifpui reparatie

Nederland warmt weer op, de zomer is begonnen. De tijd om de natuur weer in huis te halen door de ramen en deuren te openen. Niet iedereen heeft het voordeel dat ze een schuifpui kunnen openen, dit geeft namelijk een grote en vrije doorloop naar buiten toe. Met een pui haalt u dubbel zoveel uit uw tuin, want wanneer de schuif open staat lijkt de tuin een verlengstuk van de ruimte waar de pui zich bevindt. Dit is heerlijk wanneer het zomer is, maar dan moet de schuifpui het wel goed doen. Er zijn namelijk een aantal punten die kwetsbaar zijn. Voor u is het goed om deze punten te kennen zodat u weet wat u moet doen wanneer u de tekenen herkent.

Verschillende oorzaken

Een kapotte schuif kan meerdere oorzaken hebben, zo kan het zijn door overmatig gebruik of door ouderdom. Wanneer een schuifpui oud is, kan het zijn dat onderdelen versleten zijn en niet meer goed functioneren. Het wordt dan tijd dat deze versleten onderdelen vervangen worden om de pui weer soepel te laten werken. Slijtage hoeft niet altijd de boosdoener te zijn, het kan ook zijn dat er een ondeugdelijk onderdeel in uw deur zit. Dan zou het mooi zijn wanneer dit binnen de garantie periode naar voren komt. Dan hebt u namelijk nog garantie op een nieuwe of een gratis reparatie. Oorzaken kunnen ook een stuk duidelijker zijn, wanneer er een poging of een inbraak is geweest, kan de schade aan uw schuifdeur duidelijk zichtbaar zijn. In dit geval moet u zo snel mogelijk een expert inschakelen die dit voor u kan repareren. Dit voorkomt het risico dat er nogmaals wordt ingebroken bij u.

Versleten geleiders

Eén van de oorzaken dat een schuifpui het niet goed meer doet is de oorzaak dat de geleider versleten is. De deur rolt hierdoor niet soepel meer, of wil helemaal niet meer open, dit is afhankelijk van de staat van de geleiders. Dit is een relatief kleine ingreep, dit zou u zelf ook kunnen vervangen. Let er dan wel op dat de garantieperiode is afgelopen. Wanneer u zelf aan het sleutelen gaat terwijl u nog recht op garantie hebt, komt deze te vervallen. Schakelen daarom altijd het bedrijf in waar u het product hebt aangeschaft wanneer u nog recht hebt op garantie.

Lekke beglazing

Een ander veel voorkomend probleem is dat de beglazing lek is. Dit is te zien doordat er onderin condens ontstaat tussen de twee glasplaten. Het glas is niet goed gemonteerd of de kozijnen beginnen te rotten. In de meeste gevallen moet het glas vervangen worden om het probleem op te lossen. Dit is geen ingrijpende klus, maar het moet wel uiterst zorgvuldig gebeuren om een nieuw lek te voorkomen.

Schuifdeur vervangen

Hebt u een beschadiging aan uw schuifpui, maar overstijgen de reparatiekosten de waarde van de deur? Dan kunt u nadenken of het niet voordeliger is om een nieuwe deur aan te schaffen. U zou u oude deur kunnen laten vervangen door een kwalitatief betere deur, zodat u er minder omkijken naar hebt.

Expert inschakelen

Schuifpui ExpresWanneer u met een kapotte schuifpui zit, is het wel gemakkelijk wanneer deze tijdens het mooie weer is gerepareerd. Schakel daarom een expert in die de schuifdeur voor u kan repareren of eventueel vervangen wanneer u dit een betere optie vindt. Een vakman van Schuifpui-expres.nl biedt in dergelijke gevallen uitkomst. Door vrijblijvend een offerte aan te vragen, komt u in contact met de schuifpui experts die u kunnen helpen met uw schuifpui.